DIFUZER MIRISA SA ŠTAPIĆIMA – BOŽIĆNO OGRANIČENO IZDANJE 200 ML
5,161.00 RSD
Na stanju
DIFUZER APPLE & CINNAMON
Kombinacija jabuke i cimeta poslednjih je godina postala simboličan miris veselog decembra i prazničnog ugođaja. Glavne note mirisa su jabuka, pomorandža i kruška, zatim ekstrakti klinčića i cimeta, s daškom baznih nota sandalovine, vanile i mošusa.
Drveni štapići upijaju i ispuštaju miris posebno pripremljene mešavine koja sadrži prirodna, eterična ulja. Naši mirisi traju u proseku 2 do 3 meseca. Prosečni vek trajanja naših mirisa varira ovisno o okruženju u kojem se koriste.
Sineol, Eugenol, Sinnamaldehit, Sinnamil Alkol, Caryophyllene.
Izvadite difuzer iz pakovanja i otvorite poklopac odvrtanjem. Prilikom prve upotrebe preporučuje se upotrebiti sve priložene štapiće od ratana i staviti ih u bočicu s tečnošću, pričekati 12 sati i okrenuti štapiće. Suvi štapići se natope tečnošću i puštaju željeni miris u prostoriju. Intenzitet mirisa reguliše se dodavanjem ili vađenjem štapića ratana koje treba okretati svakih nedelju dana. Štapići moraju biti rašireni za maksimalan učinak. Nakon preporučenog razdoblja trajanja odnosno prilikom korišćenja na dnu se pojavi talog i počinje „goreti“ miris pa se difuzer mora zameniti. Ne izlažite difuzer suncu ili u blizini izvora topline kao što su radijatori, peći ili klima uređaji, jer to ubrzava njegovo isparavanje!
Za učinkovito mirisanje prostora preporučujemo:
- za prostor do 15 kvadratnih metara: 1 Reed Diffuser 120 ml.
- za prostor do 30 kvadratnih metara: 2 Reed Diffusers 120 ml ili 1 Reed Diffuser 200 ml.
- za prostor do 60 kvadratnih metara: 3 Reed Diffusers 120 ml ili 2 Reed Diffusers 200 ml.
U prostoriji se takođe mogu međusobno kombinovati različiti mirisi (npr. vanila i duvan, vanila i šafran) kako bi se postigao još intenzivniji miris.
Na brzinu isparavanja i trajanje difuzera utiču:
- Temperatura– što je viša sobna temperatura, to će difuzer brže ispariti. Optimalna temperatura prostorije je 20-22°C.
- Broj korišćenih štapića od ratana– što je više štapića od ratana u difuzeru, to će difuzer brže ispariti.
- Okretanje štapića od ratana– okretanje štapića od ratana ubrzava isparavanje difuzera.
- Svetlo i toplota– izlaganje difuzera suncu ili izvorima toplote (radijator, peć) ubrzava isparavanje difuzera.
Kod dužeg mirisanja istog mirisa dolazi do navikavanja – naziva se i olfaktorni umor, što znači da ga nakon dužeg izlaganja određenom mirisu slabije možemo razlikovati i percipirati. Percepcija mirisa zavisi i od naših receptora, budući da se s vremenom naviknemo na određeni miris i uverimo da miris više nije tako intenzivan kao na početku. U tom slučaju preporučljivo je s vremena na vreme menjati miris nekim drugim i kasnije se vratiti svom omiljenom.