DIFUZER VERBENA & ĐUMBIR 120 ML

REED DIFFUSER VERBENA & GINGER 120ML

3,988.00 RSD

Na stanju

Besplatna dostava za iznos iznad 6,000.00 RSD
Za više informacija koristite:
online obrazac ili nam pošaljite e-mail na: info@atelierrebul.rs

Kategorija: Oznaka:

DIFUZER VERBENA & ĐUMBIR

Difuzer koji donosi osvežavajući miris verbene i đumbira.
Drveni štapići upijaju i ispuštaju miris posebno pripremljene mešavine koja sadrži prirodna, eterična ulja. Naši mirisi traju u proseku 1 do 2 meseca. Prosečni vek trajanja naših mirisa varira zavisno od okruženja u kojem se koriste.

Citral, (R)-p-mentha-1,8-diene, 1-(1,2,3,4,5,6,7,8-octahydro-2,3,8,8-tetramethyl-2naphthyl)ethan-1-one, α-hexylcinnamaldehyde, Geraniol, 4-tert-butylcyclohexyl acetate, Linalool, Pin-2(10)-ene, Linalyl acetate, Pin-2(3)-ene.

Izvadite difuzer iz pakovanja i otvorite poklopac odvrtanjem. Prilikom prve upotrebe preporučuje se upotrebiti sve priložene štapiće od ratana i staviti ih u bočicu s tečnošću, pričekati 12 sati i okrenuti štapiće. Suvi štapići se natope tečnošću i puštaju željeni miris u prostoriju. Intenzitet mirisa reguliše se dodavanjem ili vađenjem štapića ratana koje treba okretati svakih nedelju dana. Štapići moraju biti rašireni za maksimalan učinak. Nakon preporučenog razdoblja trajanja odnosno prilikom korišćenja na dnu se pojavi talog i počinje „goreti“ miris pa se difuzer mora zameniti. Ne izlažite difuzer suncu ili u blizini izvora toplote kao što su radijatori, peći ili klima uređaji, jer to ubrzava njegovo isparavanje.

Na brzinu isparavanja i trajanje difuzera utiču:

  • Temperatura– što je viša sobna temperatura, to će difuzer brže ispariti. Optimalna temperatura prostorije je 20-22°C.
  • Broj korišćenih štapića od ratana– što je više štapića od ratana u difuzeru, to će difuzer brže ispariti.
  • Okretanje štapića od ratana– okretanje štapića od ratana ubrzava isparavanje difuzera.
  • Svetlo i toplota– izlaganje difuzera suncu ili izvorima toplote (radijator, peć) ubrzava isparavanje difuzera.

Kod dužeg mirisanja istog mirisa dolazi do navikavanja – naziva se i olfaktorni umor, što znači da ga nakon dužeg izlaganja određenom mirisu slabije možemo razlikovati i percipirati. Percepcija mirisa zavisi i od naših receptora, budući da se s vremenom naviknemo na određeni miris i uverimo da miris više nije tako intenzivan kao na početku. U tom slučaju preporučljivo je s vremena na vreme menjati miris nekim drugim i kasnije se vratiti svom omiljenom.